back

Мінцифра забезпечить єдиний підхід до трансформації ЦНАП

18-03-2021 | 14:29

Мінцифра координуватиме діяльність та забезпечуватиме єдиний підхід щодо створення ЦНАП міськими і селищними радами, які станом на 1 січня 2020 року були адміністративними центрами районів, та ліквідації центрів, утворених при районних державних адміністраціях.

Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації, зазанчила, що стратегічний пріоритет Мінцифри – це доступ українців до адміністративних послуг. Завдяки чіткому плану та методичним рекомендаціям щодо трансформації ЦНАП під час адміністративної реформи вдасться зберегти доступ громадян до адміністративних послуг, а працівникам Центрів — робочі місця.

Як дане рішення вплине на працівників ЦНАП:

  • з’являться конкретні кроки для утворення ЦНАП органу місцевого самоврядування та ліквідації ЦНАП районної державної адміністрації
  • визначаться заходи соціально-правового захисту працівників у зв’язку з ліквідацією центрів надання адміністративних послуг
  • врегулюються окремі питання передачі майна державної власності, спільної власності територіальних громад до комунальної власності міської, селищної громади для забезпечення функціонування центру, який утворюється на її території.