back

Про рівень захворюваності на COVID-19 та імунізаційну кампанію в області - на брифінгу в ОДА

18-03-2021 | 10:25

Вчора, 17 березня, під час щотижневого брифінгу щодо актуальних проблем області заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк розповіла про ситуацію з коронавірусом.

Жанна Шерстюк повідомила, що з огляду на те, що по всій Україні відбувається стрімке зростання показників захворюваності, незначне збільшення кількості хворих фіксує і Управління охорони здоров’я ОДА. Проте наразі ситуація контрольована, продовжується робота із забезпечення медзакладів кисневим обладнанням. Зокрема, 15 кисневих станцій було придбано нещодавно, з них 11 вже доставлено у медзаклади та підключено, решта очікується найближчим часом.

На сьогодні в області для «ковідних» хворих та пацієнтів з підозрою виділено 1621 ліжко, з них зайнято – 40%, – зазначила Жанна Шерстюк.

Загалом в області 37 740 випадків інфікування, з них у активній фазі хвороби перебуває 4 724 людини. 32 219 інфікованих вже одужало.

Імунізаційна кампанія в Чернігівській області триває згідно з планом, який був поданий до Центру громадського здоров’я МОЗ України, не відстаючи. Вже вакциновано 1566 осіб, за минулу добу зроблено 340 щеплень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації