back

Креативні індустрії дають один із найвищих мультиплікаторів з-поміж інших секторів економіки

11-03-2021 | 14:00

Про це у рамках Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм» повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

- Креативні індустрії дають один із найвищих мультиплікаторів з-поміж інших секторів економіки — фінансовий сектор, транспорт, навіть будівництво креативні індустрії випереджають. У середньому на одну вкладену гривню в країні валова додана вартість в усій економіці 2,2 грн. Ось що дає креативна економіка, - зазначив Ткаченко.

Він додав, що цей тренд, згідно з дослідженнями, збільшується і за нових умов він буде збільшуватися й надалі.

- Один працівник у креативній індустрії також дає найбільше доданої вартості у порівнянні з іншими сферами. Експорт креативних індустрій – це 30% загального експорту послуг в країні й це 5,4 млрд доларів про які ми знаємо, - повідомив Ткаченко.

За його словами найближчим часом в Україні планують створити Раду з розвитку креативної економіки - вона стане комунікативним майданчиком між креативною індустрією і владою. Це в першу чергу про діалог, про пропозиції стосовно розвитку різних сфер, з приводу кожної буде створена окрема робоча група. Це сприяння в координації стейкхолдерів у сфері креативних індустрій.

А для збільшення потенціалу креативної індустрії Мінцифри, враховуючи світовий досвід, розробили потужну екосистему - «Дія.City» - спеціальний економічний та правовий режим, який допоможе розвиватися креативній індустрії.