back

Анна Коваленко презентувала 10 наймасштабніших інфраструктурних проєктів 2021 року в Чернігівській області

10-03-2021 | 17:43

10 березня голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко представила 10 найбільших проєктів, які реалізовуватимуться в області в 2021 році в рамках державної програми «Велике будівництво». Наймасштабнішим проєктом стане капітальний ремонт автомобільної дороги М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі. На його реалізацію залучено кредитну допомогу Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку. Протяжність ділянки дороги, яка буде капітально відремонтована, становить 80 км, з них - 37 в Чернігівській області. Ділянка дороги між Києвом та Кіптями найбільше вимагала відновлення та капітального ремонту. І нарешті, процес пішов. Окрім сучасного ремонту дорожнього полотна буде оновлена дорожня інфраструктура: нові дорожні знаки, нанесена сучасна горизонтальна розмітка та влаштоване зовнішнє освітлення. Загальна вартість робіт – 5 млрд грн.

- В Україні продовжується реалізація державної програми "Велике будівництво", мета якої – нова якість інфраструктури в Україні. Серед них проєкти, які стосуються соціальної, медичної та культурної сфери, а також створюють нову якість доріг та дорожньої інфраструктури. Вони стосуються кожного жителя Чернігівщини, - відзначила голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко. - Нова ділянка дороги пройде територією Козелецької та Кіптівської територіальних громад, для яких вона вкрай важлива.

Інформацію про решту найбільших проєктів, які реалізовуватимуться в області у 2021 році в рамках державної програми «Велике будівництво», можна переглянути у презентації.