back

Мінцифра та МІНЗМІН посилюють захист дітей в Інтернеті

10-03-2021 | 11:37

Міністерство цифрової трансформації України та громадська організація «МІНЗМІН» об’єднують зусилля для посилення захисту дітей в Інтернеті. З цією метою Мінцифра підписала меморандум про співпрацю з громадською організацією.  

Він передбачає проведення спільних освітніх заходів, створення інноваційних продуктів, платформ та інформаційних кампаній із захисту дітей в Інтернеті, включення України в міжнародні індекси та рейтинги щодо онлайн-безпеки дітей, обмін сучасними методиками навчання цифрової грамотності, розробку інструментів для попередження, навчання, реагування та контролю у сфері цифрових прав та цифрової безпеки дітей.

За словами заступника Міністра цифрової трансформації Валерія Іонана, Мінцифра вже реалізувала досить багато спільних проєктів із «МІНЗМІН».  Наприклад, за сприяння Мінцифри громадська організація запустила Школу онлайн-безпеки дітей та онлайн-курс із цифрових прав та безпеки для дітей. На основі матеріалів Міжнародного союзу електрозв’язку підготовлено рекомендації щодо захисту дітей у цифровому середовищі.