back

Анна Коваленко: Політика рівних можливостей – вагомий важіль розвитку економіки та зростання ефективності країни в цілому

|

Сьогодні в Чернігівській обласній державній адміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир.

«8 березня як свято зараз переживає змістовну трансформацію: від дня, коли чоловіки просто дарують жінкам компліменти, квіти й подарунки, до дати-символа, який нагадує про проблему рівності можливостей, жіноче лідерство, і навіть ширше – доступу до керівних посад і розподілу ресурсів»,  –  звернулася до присутніх представниць громадськості Чернігівщини очільниця області Анна Коваленко.

Вона зазначила, що за останні 20 років  частка жінок в українському парламенті збільшилась з 8 до 21%.  Чернігівщина ж пішла ще далі в подоланні гендерних упереджень: на місцевих виборах 2020 року в Чернігівську обласну раду було обрано 18 жінок-депутаток, а це майже третина від складу депутатського корпусу.  Також чимало жінок обіймають керівні посади як в підрозділах обласної адміністрації, так й в інших відомствах.

Під час міні-дискусії учасниці заходу закцентували увагу на тому, що політика рівних можливостей та жіноче лідерство –  це не протидія чоловікам. Це дієвий інструмент для розвитку економіки та добробуту мешканців Чернігівщини.

Приємним закінченням сьогоднішньої зустрічі стала урочиста церемонія вручення почесних відзнак за  високий професіоналізм та активну участь у громадському житті. Представниць області нагороджено грамотами  Верховної Ради України, Чернігівської ОДА та Чернігівської обласної ради, подяками голови облдержадміністрації та обласної ради.

«Сьогодні я хочу привітати справжніх фахівчинь своєї справи, визнати глибокі компетенції і признати Вашу відданість своїй справі і наполегливість, подякувати за професійність, яка успішно поєднується з розумом, красою і натхненням!», — привітала присутніх учасниць Анна Коваленко.