back

Актуальні питання наставництва обговорили у Сновській ОТГ

04-03-2021 | 16:10

3 березня у Сновській ОТГ відбувся семінар, на якому обговорили алгоритм роботи з наставниками над дітьми, які перебувають в інтернатному закладі громади. Участь у заході взяли представники обласного центру соціальних служб, служби у справах дітей ОДА, надавачі соціальних послуг та працівники служби у справах дітей Березнянської  громади.

За словами Алли Кот, директорки обласного центру соціальних служб, розвиток наставництва є надзвичайно важливим та актуальним питанням сьогодення. Центр ставить собі за мету підібрати якнайбільше наставників для дітей, які виховуються в закладах інституційного догляду та виховання.

Про те, як це організувати, про пошук, підбір кандидатів у наставники та їх навчання розповіла Марія Голік, методист обласного центру соціальних служб.

Також під час зустрічі обговорили оформлення місцевими службами у справах дітей погодження перебування дитини в сім’ї наставника строком не більш як три календарні дні у святкові, неробочі дні, під час канікул та умовами перебування дитини в сім’ї наставника на цей період. Детально про це питання розповів Станіслав Железний, заступник начальника служби у справах дітей ОДА.