back

Минулого року на Чернігівщині припинено нелегальну діяльність 16 АЗС та АГЗС

04-03-2021 | 12:57

Крім того вилучено з незаконного обігу 1266,5 тонни паливно-мастильних матеріалів вартістю 29,2 мільйона гривень, обладнання – на суму 11,1 мільйона гривень. Накладено арешт на 971,7 тонни вилученого пального на суму 22,4 мільйона гривень, обладнання – на 1,5 мільйона гривень. Виявлено 33 порушення вимог законодавства суб'єктами господарювання у сфері обігу пального.

Все це результат роботи створеної за дорученням Кабінету Міністрів України робочої групи з ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами на території Чернігівської області. У складі цієї робочої групи працювали представники правоохоронних та контролюючих органів, Нафтогазової асоціації України та Асоціації скрапленого газу.

Підсумки минулорічної діяльності, спрямованої на припинення незаконного обігу пального, в масштабах України розглянули під час селекторної наради під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Від Чернігівської області участь у нараді взяв заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко.

У ході наради Міністр Чернишов зазначив, що відповідні робочі групи були створені в кожній області України, їхні чіткі дії та злагоджена робота наразі є дуже важливою і відповідальною.

За дорученням Прем’єр-міністра України в регіонах необхідно оновити склад міжвідомчих груп й продовжити діяльність, спрямовану на припинення незаконної торгівлі пальним. У міжвідомчих групах мають бути представники Нацполіції, органів ДФС, ДСНС, ДАБІ, Управління Держпраці, Держекоінспекції, Держпродспоживслужби, Антимонопольного комітету та органів прокуратури, — наголосив Олексій Чернишов.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.