back

Як використовувати світлоповертальні елементи під час пересування по вулицях і дорогах у темний час доби – оголошено конкурс відеоробіт «Будь помітним на дорозі»

02-03-2021 | 12:04

Для привернення уваги громадськості – пішоходів, велосипедистів, мотоциклістів, власників персонального електротранспорту, дітей та молоді – до обов’язкового використання світлоповертальних елементів під час пересування по вулицях і дорогах у темний час доби та з метою популяризації їх використання оголошено всеукраїнський конкурс соціальних відеоробіт «Будь помітним на дорозі» сьогодні, 1 березня.

Конкурс триває протягом березня – квітня 2021 року. Строки подання робіт: із 15 березня до 18 квітня 2021 року. 

До участі в конкурсі запрошуються учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти профтехучилищ. Учасники до 14 років – за наявності згоди батьків/опікунів. 

Колективна відеоробота має бути оригінальною та соціально спрямованою в наступних напрямах:

  • позитивний приклад використання дітьми та молоддю світлоповертальних елементів – жилетів, ременів, браслетів, підвісок, брелків, стрічок тощо на одязі або на засобах пересування – велосипедах, роликах, ковзанах, мопедах, персональному електротранспорті, дитячих колясках та ін.; 
  • носіння одягу зі світлоповертальними елементами; 
  • привернення уваги громадськості до важливості використання світлоповертальних елементів заради безпеки на дорозі. 

Вимоги до роботи: 

  • тривалість відеоролика – 30-45 секунд;
  • формат – MP4, роздільна здатність та співвідношення сторін – 1080p (1920 х 1080), 720p (1280 х 720), 480p (854 х 480), 360p (640 х 360) або 240p (426 х 240);
  • музика та відео інших авторів, захищених авторським правом, у відеороботі може використовуватися хронометражем щонайбільше 10 секунд;
  • супроводжується назвою, що відображає її суть, із зазначенням авторського колективу та його керівника, назви навчального закладу, міста, району, області;
  • відповідає вимогам чинного законодавства з питань авторського права. 

Відеороботи завантажуються на платформу конкурсу самостійно. Якщо робіт від одного автора більше, ніж одна, то кожна завантажується окремо із заповненням нової форми. 

Крок 1: на сайті у меню Конкурс натиснути кнопку «Взяти участь у конкурсі».

Крок 2: заповнити реєстраційну форму. 

Крок 3: завантажити відеороботу.

Крок 4: прикріпити відскановану з підписами Заяву учасників (у форматі pdf).

Крок 5: натиснути «Надіслати роботу».

Крок 6: оригінал заяви учасників з підписами обов’язково надіслати поштою на адресу м. Київ, а/c 217. 

Підбиття підсумків конкурсу та церемонія нагородження переможців відбудеться в травні 2021 року під час проведення І-го етапу Тижня безпеки дорожнього руху в Україні. У разі несприятливої епідемічної ситуації нагородження відбудеться в дистанційному форматі. 

Колективи-переможці (І, ІІ, ІІІ місця) будуть відзначені грамотами та подарунками. Найкращі відеоролики будуть продемонстровані на сайтах та в соціальних мережах організаторів, а також можуть бути використані для соціальної реклами на телебаченні та в інтернеті. 

Інформація про підсумки Всеукраїнського конкурсу буде оприлюднена на сайтах та в соціальних мережах організаторів. Довідкова інформація за тел: 068-466-43-82, 044-466-43-81.

Конкурс організовує Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим унаслідок дорожньо-транспортних пригод» у межах Меморандуму про співробітництво та взаємодію між Міністерством освіти і науки України, Міністерством інформаційної політики України та Міжнародним благодійним фондом «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» від 22.04.2019 № 22  та національного проєкту «Безпечна країна».

Міністерство освіти і науки України