back

Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко: в цьому році в області відремонтують 11 мостів

01-03-2021 | 14:00

Зі 150 мостів, які заплановані для будівництва та реконструкції в Україні в рамках програми Президента “Велике будівництво”, одинадцять знаходяться в Чернігівській області. По три оновлених мости отримають громади в Новгород-Сіверському та Чернігівському районах. Ще по два мости відремонтують в Ніжинському та Корюківському районах, один – в Прилуцькому.

Так, прилучани отримають оновлений міст на автомобільній дорозі “Гнатівка - Горобіївка - Савинці”.

Ніжинці  –  через канал біля сіл Рівчак-Степанівка на автодорозі “Носівка - Лосинівка - Велика Дорога” та через річку Остер біля села Адамівка на автомобільній дорозі “Носівка - Держанівка – /М-02/” з під’їздом до села Козари.

Новгород-Сіверщина отримає оновлені мости через струмок на автомобільній дорозі загального користування “Корюківка - Наумівка - Перелюб - Погорільці - Семенівка” з під'їздом до с.Баранівка; через ріку Десна на автомобільній дорозі місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине; та через річку Малотеч на автомобільній дорозі місцевого значення “Троїцьке - Ларинівка”.

В Корюківському районі капітально відремонтують міст через струмок на автомобільній дорозі місцевого значення “Чорнотичі - Кудрівка - Лозова” та на автомобільній дорозі місцевого значення “Гвоздиківка - Смяч”.

В Чернігівському районі ремонтуватимуть міст через річку Свишень на дорозі “Довжик - Хмільниця - Роїще”;  через струмок на дорозі “Городня - Кузничі - Деревини” та через канал на автомобільній дорозі загального користування ”Гальчин - Хрещате - /М-02/”, біля села Гальчин.

- Мости на Чернігівщині здебільшого зводилися в 60-70-х роках, при цьому лише кожен третій відповідає сучасним стандартам за вагогабаритними параметрами. Ще третина з них  має статус «обмежено дієздатних». Ситуація потребує швидкого реагування. Тож реконструкція мостів перебуватиме під моїм особистим контролем – зазначила Анна Коваленко, голова облдержадміністрації.