back

«Велике будівництво» — поштовх для соціального та економічного розвитку регіонів —Олексій Чернишов

24-02-2021 | 13:29

— Довгострокові державні інвестиції в інфраструктуру — це один з основних інструментів об’єднання України у вирішенні її найбільш гострих проблем і спосіб в умовах кризи перейти до розвитку, — зазначив на форумі «Україна 30» Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. — Економічні дослідження та світовий досвід свідчать, що саме такі державні інвестиції з часом дають той поштовх для економічного відродження країни, якого ми зараз так потребуємо. Вкладені кошти в еквіваленті 2% від ВВП в будівництво шкіл і медичних установ можуть підвищити загальний рівень зайнятості на 3-4%, що в свою чергу дасть істотний приріст економіки.

Завершені об’єкти «Великого будівництва – 2020» — це реконструйовані або капітально відремонтовані 114 шкіл, 100 дитячих садочків, 101 спортивний об’єкт та 2 280 кілометрів збудованих та відремонтованих доріг місцевого і комунального значення.

Ефект від програм «Велике будівництво 2020-2021»:

- 15,8 тисяч нових навчальних місць та покращені умови для понад 110 українських школярів;

- 9,6 тисяч нових місць у дитячих садочках і нові умови виховання для 37,6 тисяч дошкільнят;

- 150 приймальних відділень, на яких вже завершено будівельні роботи і чекають на встановлення спеціалізованого медичного обладнання;

- 9,1 мільйонів українців отримали доступ до об’єктів спортивної інфраструктури нової якості.

Уряд має на меті збільшити ці показники за результатами «Великого будівництва- 2021».

Цьогорічна Програма складатиметься з 500 об’єктів соціальної інфраструктури та 40 проєктів, що сприятимуть економічному розвитку регіонів: туристична інфраструктура, інноваційно-технологічні парки, центри креативної економіки, індустріальні парки. Головна їхня ціль – створити всі умови, аби гроші та робота залишалися в регіонах. А люди мали достатньо можливостей для професійного розвитку та самореалізації у себе вдома, наголосив Міністр.

За матеріалами ukraine30.com