back

Тест на Сovid-19 — ваш вибір чи необхідність?

23-02-2021 | 12:41

Допомогти стримати пандемію, спричинену новим коронавірусом, може звичайний 15 сантиметровий аплікатор з щетинками на кінці.

Тампон, який засовують до носа та горла, допомагає зібрати клітини, щоби перевірити їхні ДНК на наявність вірусу Covid-19. Процедура не приємна, однак саме вона є одним з найдієвіших способів протестувати велику кількість людей та визначити, кого потрібно ізолювати, – розповів заступник директора Чернігівського обласного лабораторного центру Артем Ярошенко.

Станом на лютий 2021 року виникла помітна тенденція — щодня виявляють дедалі менше й менше випадків COVID-19 серед чернігівців. Так, ще в грудні минулого року  вдень реєстрували понад 500 випадків зараження, тоді як на сьогодні кількість інфікованих становить в межах сотні щодня.

Дійсно, зараз дедалі менше людей тестуються на COVID-19. Можна назвати безліч причин — і недостатня поінформованість, і втома людей від постійного напруження, – підкреслив Артем Ярошенко та нагадав, що необхідно ретельно обирати інформаційні ресурси. Правдиву інформацію можна отримати на сайті Чернігівського обласного лабораторного центру, Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, Обласного центру громадського здоров’я та на сайті Чернігівської ОДА. Також в області працюють «гарячі» телефонні лінії: (095)0010340 – номер обласного лабораторного центру та (0800)507070 — Управління охорони здоров'я ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.