back

Мінрегіон започатковує новий напрям «Великого будівництва» – проєкти економічного розвитку регіонів

23-02-2021 | 09:18

Цього року держава розпочне реалізацію 40 проектів економічного розвитку, які реалізовуватимуться по всій Україні і створюватимуть умови для професійного розвитку та самореалізації людей в країні.

Як зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов на третьому Всеукраїнському форумі «Україна-30. Інфраструктура єднає»,  даний напрям започатковано за підтримки Президента України для того, щоб в регіонах створювались нові робочі місця і мешканці мали можливість для власного професійного розвитку на батьківщині. Таким чином буде можливість вирівняти диспропорцію у розвитку різних регіонів країни та підвищити інвестиційну привабливість низки областей, що наразі найбільше цього потребують.

Цього року в Україні 10 з 24 областей мають рівень валового регіонального продукту на душу населення нижчий за 75% від середнього по країні. Така регіональна диспропорція означає, що в цих областях мешканці мають менше умов для розвитку і самореалізації, ніж в інших регіонах України. В деяких регіонах України чисельність населення становить менше мільйона українців – Кіровоградська, Чернівецька, Чернігівська. До цього показника також наближається Волинська, Сумська, Тернопільська, Херсонська.

За словами Олексія Чернишова, реалізація економічно-розвиткових проектів (туристичної інфраструктури, інноваційно-технологічних парків, центрів креативної економіки, індустріальних парків, інфраструктурних проектів) дасть необхідний поштовх до виправлення регіональної диспропорції та розвитку українських міст та сіл по всій Україні.