back

15 тонн гуманітарної допомоги отримали заклади соціального захисту Чернігівщини сьогодні від фонду «Карітас України»

22-02-2021 | 15:26

Благодійну допомогу у рамках  гуманітарного співробітництва  із фондом розвантажили сьогодні на складі Чернігівського геріатричного пансіонату.

Сьогоднішня зустріч - це ефективний результат робочих перемовин голови Чернігівської ОДА Анни Коваленко із президентом міжнародного благодійного фонду “Карітас України” Андрієм Васьковичем. Півтора тижня тому сторони домовилися про співпрацю та обговорили реалізацію декількох благодійних проєктів. Сертифіковані та якісні засоби для прання і прибирання протягом тижня будуть розподілені між закладами соціального захисту та медичними установами Чернігівщини.

- Зокрема їх отримають шість психоневрологічних інтернатів: Городнянський, Любецький, Понорницький, Замглайський інтернати для жінок та Орлівський і Червонецький - для чоловіків. Без уваги не залишаться Чернігівський та Козелецький геріатричні  пансіонати, ніжинські та чернігівські заклади, які опікуються реабілітацією та піклуванням про дітей різного віку. І безумовно допомогу отримає Чернігівська обласна лікарня та інші медичні заклади області, - повідомила Олена Дума, заступниця голови  обласної державної адміністрації.

- Ми спільно із владою шукаємо тих людей, яким найбільше потрібна  допомога. Це і є квінтесенція нашої діяльності та головна наша мета, - наголосив Владислав Шелоков, директор з комунікацій та мобілізації ресурсів БФ “Карітас України”.

Наступним кроком співробітництва між облдержадміністрацією та фондом стане цільова поставка засобів індивідуального захисту для медичних закладів, вже найближчим часом вони отримають захисні маски, бахіли та комбінезони.

- Ми щиро вдячні соціальним партнерам за співпрацю. Сподіваюся, що завдяки спільній роботі ми будемо втілювати в життя всі наші плани. Наша задача - піклування про людей, - зазначила Олена Дума, заступниця голови облдержадміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації