back

У Чернігові вшанували подвиг Героїв Дебальцевого

20-02-2021 | 13:43

Заступник голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк разом з військовослужбовцями, родинами загиблих бійців, представниками органів влади та громадськості поклала квіти до меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні. Вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Шість років тому у запеклих боях за Дебальцеве ворогам протистояли українські воїни. Серед них — наші земляки із 13-го батальйону.

Бої були надзвичайно криваві та виснажливі. Тільки за один день, 30 січня 2015 року, загинули шість бійців 13-го батальйону.

13-ий окремий мотопіхотний батальйон територіальної оборони було сформовано у квітні 2014 року. Вже у травні того ж року його бійці одними з перших приступили до виконання завдань на сході України. Батальйон брав участь у боях за Станицю Луганську, Вуглегірськ, Дебальцеве.

На дебальцевському напрямку у січні-лютому 2015-го батальйон поніс значні втрати: 116 поранених, 1 безвісті зниклий та 19 загиблих.

Загалом за час війни загинули 64 військовослужбовці підрозділу.

Патріотичний захід продовжився в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, де відбулися урочисті збори та патріотичний концерт, присвячений Героям Дебальцевого. Також у приміщенні філармонії діяла мистецька виставка «Сіверщина – блокпост пам’яті».

У своєму виступі під час заходу Жанна Шерстюк підкреслила:

— Слова вдячності за мужність і героїзм усім бійцям, які відстоюють право кожного з нас жити в  незалежній країні, яка сповідує європейські цінності. Низькій уклін і шана родинам воїнів. Зі свого боку, запевню, що влада і надалі буде надійним партнером і гарантом соціальної підтримки захисників. Переконана, всі втрати не марні. Ми обов’язково переможемо.

Слава Україні !