back

Відтепер поскаржитися на забруднення довкілля можна через смартфон

19-02-2021 | 10:37

В екологічному чат-боті SaveEcoBot, який доступний в Telegram та Viber, запрацював новий сервіс «Скарги на забруднення». Новий інструмент, який скорочує шлях від виявлення проблеми до її вирішення, розробила ГО «SaveDnipro» у співпраці з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Держпродспоживслужбою та Державною екологічною інспекцією України.

Сервіс «Скарги на забруднення» дозволяє у декілька кліків поскаржитися на наднормове забруднення повітря, води або ґрунту, несанкціоноване сміттєзвалище чи навіть шумове забруднення.

За словами Руслана Стрільця, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, велика кількість скарг, які надходили до Держекоінспекції, не розглядалися через порушення вимог до їх оформлення. Запущений сервіс дозволяє людям не думати про форми, а без зайвих складнощів повідомити про порушення.

Відтепер, скориставшись сервісом, кожен зможе сформувати скаргу за шаблоном, в якому вже враховано всі формальності, та відправити її для реагування до відповідної інстанції:

  • Державної екологічної інспекції України.
  • Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
  • органів місцевої влади (обласних державних адміністрацій та обласних рад).

Для підтвердження скарги в чат-боті також можна прикріпити фото виявленого екопорушення.