back

У Чернігівській області триває видача та обмін чорнобильських посвідчень

19-02-2021 | 10:11

Заступниця голови облдержадміністрації Олена Дума провела 18 лютого засідання комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян.

- Цього року відзначаємо 35 річницю Чорнобильської катастрофи. Вже відбулося перше засідання Оргкомітету з підготовки та проведення у 2021 році заходів, пов’язаних з цією датою на державному рівні та на обласному. На державному рівні розробляється план заходів, з урахуванням пропозиції громадських організацій чорнобильців. В області опрацьовані надані пропозиції до обласного плану, підготовлено відповідне розпорядження голови обласної державної адміністрації про його затвердження, - зазначила Олена Дума.

Також заступниця голови ОДА сказала, що в області продовжується робота щодо визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та видачі посвідчень. Так, відповідною постановою Кабінету Міністрів України (№ 1168 від 25.11.2020) продовжено термін заміни посвідчень категорії 1 та ядерщикам – до 1 січня 2022 року. В області вже замінили понад 4 тис. осіб відповідні посвідчення, однак ще підлягають заміні орієнтовно 215 посвідчень. Крім того, за різних обставин видача посвідчень є звичайним процесом, що дозволяє їх отримувати особам, які на те мають право та користуються відповідними пільгами.

Комісія розглянула 70 подань місцевих органів влади та прийняла рішення про статус постраждалих, видачу посвідчень або їх заміну. Зокрема, вперше надано статус 28 особам, повторної видачі посвідчень — 22 особам, а також 20 особам — щодо заміни посвідчення категорії 1 на бланки нового зразка.

 
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації