back

Проєкти Міністерства цифрової трансформації дозволять зробити Україну найзручнішою для громадян та бізнесу

18-02-2021 | 17:44

Про це заявив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час презентації в рамках Всеукраїнського Форуму «Україна 30».

«Вчора було прийнято розпорядження, вперше в історії України, яке дало поняття, що таке цифрова трансформація, проєкт цифрової трансформації, які в цих проєкт цілі. Цілі на три роки прогнозовані, які дозволять нам побудувати найзручнішу країну у світі для людей та бізнесу», - сказав він.

За його словами все, що можна автоматизувати, буде автоматизовано. В першу чергу, послуги мають бути в мобільному додатку, а по-друге, вони мають бути зручні та доступні на порталі.

Михайло Федоров додав, що головне завдання «Дії» - надання послуг без участі чиновників. Для цього у 2020 році запустили послугу з реєстрації ФОП. До цього реєстрували ФОП онлайн тільки 4% від тієї аудиторії, яка відкриває бізнес. На сьогодні це вже 60%, більше ніж 240 тисяч ФОПів були відкриті завдяки порталу «Дія» у 2020 році.

У квітні стартує послуга зміни реєстрації онлайн, яка має попит серед споживачів.

- Ви собі не уявляєте, скільки бар'єрів є в реалізації цієї послуги, але мільйони українців кожного року отримують цю послугу і при цьому кожна третя людина проживає не за місцем реєстрації, а мільйон українців взагалі не мають місця реєстрації, - сказав Міністр цифрової трансформації України.

Проєкти Міністерства цифрової трансформації направлені на державний менеджмент та на побудову ефективної роботи Міністерств.

- Ми створюємо цифрову державу для людей, для кожного з нас. Ми також робимо все, щоб держава приймала якісні управлінські рішення, і від цього був реальний результат. Тому дуже багато проєктів направлені саме на менеджмент, на побудову ефективної роботи міністерств, - заявив Михайло Федоров.