|
Формування нових туристичних продуктів гастрономічного туризму в області, популяризацію регіональної етногастрономічної спадщини, створення додаткового попиту та нових каналів збуту продукції місцевих виробників харчових продуктів обговорили на розширеній нараді з розвитку туристичної інфраструктури під головуванням Анни Коваленко.
В цьому році в області з’явиться туристичний маршрут "Дорога смаку Чернігівщини" як частина системи "Доріг вина та смаку України", що впроваджується проєктом ЄС.
– Якщо говорити цифрами по Європі, то середній чек звичайного туриста там дорівнює 50 євро, а гастрономічного – 200. Тож розвиваючи гастротуризм, ми точно залучимо більше грошей в регіон, - сказала Ксенія Вехетек, радник голови облдержадміністрації з питань туризму.
До списку можливих учасників увійшли півсотні місцевих виробників молочної продукції, сирів, чаїв, меду, долучився і винороб. Наприкінці лютого їх представлять на семінарі-практикумі, куди запросять і голів громад, готельєрів, рестораторів та власників зелених садиб. Планується створити ініціативну групу, яка буде розбудовувати “Дороги смаку”, а перший драфтовий маршрут запустять вже в цьому році.
– Цей по суті освітній проєкт допоможе отримати європейську стандартизацію і сертифікацію, а потужний інструмент маркетингового просування дозволить бути представленими не лише на внутрішньому ринку України, а й на великих туристичних ярмарках, ринках Європи, – зауважила Анна Коваленко, голова облдержадміністрації.