back

Вільний ринок землі відкриє нові можливості для землевласників Чернігівської області

18-02-2021 | 09:03

Уже влітку на Чернігівщині, як і по всій Україні, відкривається вільний ринок землі.

«На Чернігівщині понад 1 млн га сільгоспугідь перебувають у приватній власності громадян, права яких наразі обмежені дією мораторію на продаж сільськогосподарських земель. І у землевласників залишається небагато можливостей щодо розпорядження своїми наділами. Незначна кількість їх обробляють землю самостійно. Більшість же передала землю в оренду. Відміна мораторію призведе до створення вільного ринку агроземель в Україні, в наслідок чого відкриється можливість продажу земельних ділянок», – пояснив заступник директора Департаменту економічного розвитку і сільського господарства Чернігівської ОДА Олег Крапивний.

У Департаменті наголошують, що відкриття ринку землі не передбачає тільки операції купівлі-продажу землі. Власники зможуть її  і надалі здавати в оренду, самостійно обробляти,  а також  отримувати кредити під заставу ділянок і купувати необхідну техніку й обладнання для польових робіт.

Детальніше про земельну реформу в Україні можна дізнатися на сайті zemreforma.gov.ua. Безкоштовну консультацію – отримати у центрах правової допомоги.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації