back

Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко та заступник Міністра юстиції Віталій Василик обговорили питання співпраці

16-02-2021 | 15:05

У п’ятницю, 12 лютого, в рамках візиту заступника Міністра юстиції України Віталія Василика на Чернігівщину відбулася робоча зустріч із головою Чернігівської обласної державної адміністрації Анною Коваленко.

В ході зустрічі були обговоренні питання соціального захисту населення. Одне з них стосувалося ініціювання змін до Порядку погашення заборгованості за рішенням суду, виконання яких гарантується державою, затвердженого рішенням КМУ від 3 вересня 2014 року №440 щодо виконання рішень суду незалежно від року їх ухвалення. Річ у тім, що рішення суддів ухвалені на користь громадян після 1 січня 2013 року не можуть бути виконані місцевими управліннями соціального захисту населення через відсутність бюджетних призначень на ці цілі. В результаті державні виконавці накладають штрафи та стягнення на місцеві управління соцзахисту, які ті не можуть оплатити. Така ситуація ставить під загрозу своєчасне здійснення виплат управліннями  та може створити напругу серед отримувачів послуг.

Також сторони обговорили кроки щодо розвитку Академії Державної пенітенціарної служби, що розташована на території Чернігова й підпорядкована Міністерству юстиції України, а також узгодили спільні дії для подальшого співробітництва.

Слід зауважити, що Академія Державної пенітенціарної служби є закладом вищої освіти зі специфічними умовами навчання, місія якого полягає у підготовці фахівців для потреб Державної кримінально-виконавчої служби України. Передумовою цієї співпраці став намір Міністерства юстиції України реформувати систему відомчої освіти та створити належні соціальні умови для її працівників.

Разом з тим представники Міністерства юстиції України також відмітили злагоджену й своєчасну роботу всього колективу Чернігівської обласної державної адміністрації.

- Від себе особисто та від імені Міністерства юстиції України висловлюємо вам вдячність за гостинність, приділений нам час і проявлений інтерес до діяльності Мін’юсту. Питання, що раніше було відкладено та «законсервовано» на рік, вирішено протягом годинної зустрічі. Це свідчить про відкритість, позитивні зміни й новий, ефективний діалог. Сподіваємося на консолідацію зусиль і продовження (синергізму) сумісної діяльності в майбутньому, – зазначив Віталій Василик.