back

Рух транспорту на пункті пропуску «Сеньківка» відновлений

13-02-2021 | 10:22

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов, пов’язаним із снігопадом, хуртовиною та утворенням переметів, 11-12 лютого, на дорозі у напрямі Чернігів-Седнів-Сеньківка утворився затор із вантажівок поблизу Седнева та на прикордонному пункті «Сеньківка».

У п'ятницю 12 лютого завдяки скоординованим діям патрульної поліції, прикордонників, дорожніх служб, територіальних громад та обласної влади ситуацію вдалося вирішити. Тих, хто загруз - витягнули, тих, хто замерз - обігріли, тим, кому була потрібна допомога - допомогли.

 Але і влада, і рятувальники, і патрульні наголошують, що впродовж кількох днів снігопади та морози будуть тривати, тому водіям краще утриматися від поїздок.

— Нам удалося оперативно вирішити ситуацію завдяки злагодженим діям прикордонників, дорожників, поліції, територіальних громад та завдяки допомозі Городнянського держлісгоспу. Станом на 15 годину, п'ятниці 12 лютого, рух транспорту через пункт пропуску «Сеньківка» відновлений, — зауважив Віталій Загайний.

Вантажівки зі снігового полону визволяла спеціальна техніка. А регулювати рух вантажівок на ділянці дороги Седнів-Сеньківка та уникати аварійних ситуацій допомагали два патрулі обласної поліції.

Дорожні служби цілодобово розчищають дороги від снігу та заметів. Рятувальники ДСНС розгорнули для водіїв мобільний пункт обігріву та польову кухню поруч з пунктом пропуску. Для допомоги та підтримки правопорядку додатково були залучені правоохоронці та група офіцерів управління Чернігівського прикордонного загону.

До слова, не залишили у біді і водія-далекобійника, який через негоду не впорався з керуванням та з’їхав з дороги. Йому на допомогу прийшли працівники  Городнянського держлісгоспу.

— На вихідних негоду ще більш ускладнить значне зниження температури. Тому, збираючись у поїздку, треба зважити всі ризики, щоб не потрапити у снігову пастку. За вкрай складних метеоумов краще утриматися від поїздок на далекі відстані, а вихідні провести вдома, — наголосив Віталій Загайний.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації