back

З ініціативи Громадської ради в облдержадміністрації обговорено проблеми медичної галузі

12-02-2021 | 17:29

11 лютого з ініціативи комітету Громадської ради при ОДА з питань охорони здоров'я відбулось засідання за «круглим столом» на тему «Проблемні питання та виклики системі охорони здоров'я в період пандемії СOVID-19 та перспективи розвитку і вдосконалення надання меддопомоги в 2021 році і на постковідний період взагалі».

Були розглянуті питання організації надання медичної допомоги населенню, постраждалому внаслідок Чорнобильської катастрофи, запровадження в області системи надання хоспісної та паліативної меддопомоги, організаційне та методичне забезпечення діяльності сімейних лікарів в умовах пандемії СOVID-19.

Було відмічено позитивні зміни у доступі хворих до тестування та  врахування сучасних вимог у схемах лікування СOVID-19. Говорили також про неякісний інтернет, кадрові проблеми сільської медицини.

У засіданні взяли участь керівники Управління охорони здоров’я ОДА, Департаменту соціального захисту населення ОДА, КНП «Чернігівська обласна лікарня», КНП «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня», представники КНП «Чернігівська міська лікарня № 4», громадських організацій, члени Громадської ради при ОДА.

За підсумками засідання буде напрацьована резолюція з рекомендаціями, зокрема щодо відновлення роботи «Центру для постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС та ветеранів».

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації