back

Уряд та місцева влада закріпили домовленості про непідвищення тарифів на тепло та гарячу воду

10-02-2021 | 16:47

Ці домовленості прописані в Меморандумі про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам. Документ був підписаний у вівторок, 9 лютого, Міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим, в.о. Міністра енергетики Юрієм Вітренком, міськими голами, представниками Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а також представниками НАК «Нафтогаз України».

«На початку січня цього року ми запустили 8 кроків щодо розв'язання тарифного питання та встановлення справедливих правил на ринку газу. Разом із міськими головами найбільших міст, урядовою командою, представниками НКРЕКП та НАК «Нафтогаз» ми напрацювали оптимальне рішення, аби розв'язати це питання. І сьогодні я радий, що було підписано Меморандум, у якому зафіксовано обіцянку перед людьми – тарифи на гарячу воду та опалення не будуть підвищуватись до кінця опалювального сезону», – наголосив Денис Шмигаль.

Крім того, Прем’єр-міністр нагадав про інші кроки для врегулювання тарифної проблематики. Зокрема, Уряд встановив максимальну ринкову ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубічний метр для населення. Також НКРЕКП були зменшені тарифи на розподіл газу. Збільшена субсидійна підтримка населення й, зокрема, виділені додаткові кошти на субсидії з електроопалення. Уряд та газопостачальні компанії готують річні продукти, щоб українці чітко розуміли, скільки блакитне паливо коштуватиме взимку.