back

Ліквідація наслідків негоди та розчищення доріг під контролем Чернігівської облдержадміністрації

09-02-2021 | 18:19

Починаючи з учора в Чернігівській області, спостерігається суттєве погіршення погодних умов – значний сніг, вітер, хуртовина, мороз. Це своєю чергою призводить до ускладнення руху автотранспорту. За прогнозом обласного гідрометцентру складні погодні умови триватимуть до вихідних. На завтра — штормове попередження. Протягом 11-12 лютого очікується снігопад, що буде ускладнюватися сильним вітром.

Тож обговорити стан ліквідації наслідків негоди в області зібралися сьогодні в облдержадміністрації на оперативній нараді керівники профільних служб та департаментів під головуванням першого заступника голови ОДА Віталія Загайного.

— Для якомога швидшого подолання наслідків негативних погодних умов ми маємо об’єднати зусилля органів влади, комунальних служб, територіальних громад і кожного жителя Чернігівщини. Оскільки це питання безпеки громадян. Проїзд швидкої допомоги, шкільних автобусів та іншої спецтехніки залежить від того наскільки швидко та якісно ми розчистимо дороги, — зауважив Віталій Загайний.

За минулу добу в області випало близько 20 сантиметрів снігу. Для ліквідації наслідків негоди на дорогах державного значення залучено 112 одиниць спецтехніки. Роботи ведуться цілодобово. До розчищення доріг залучається спецтехніка територіальних громад та обласних агрофірм.

Крім того, станом на 16.00  вівторка 9 лютого повністю відновлено електропостачання у всіх населених пунктах Чернігівщини. Постійно чергує 146 бригад, які здійснюють ремонт електромереж.

Поліцейські контролюють ситуацію на дорогах та населених пунктах. Вони допомагають водіям вибратися із складних ситуацій на дорогах. «Якщо ви побачили, що через негоду хтось потрапив у складну ситуацію, не залишайтеся байдужими – викличте на допомогу аварійні служби або зателефонуйте «102», - зазначають правоохоронці.

Оскільки протягом 15-17 лютого за інформацією обласного гідрометцентру очікується зниження температури до мінус 27°С, то особливу увагу на засіданні приділили питанню роботи пунктів обігріву. Так, у всіх районах області запрацювали 329 таких пунктів. Вони розміщені переважно в медичних закладах, адміністративних установах та біля складних ділянок автодоріг.

Дорожнє господарство перебуває в режимі цілодобового чергування. Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах області та отримання інформації про стан проїзду працює цілодобова гаряча лінія диспетчерської Служби автомобільних доріг у Чернігівській області за телефонами: +38(0462)661893, +380952714374.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації