back

Освітній проект «Слухай» - надійний помічник у підготовці до ЗНО

05-02-2021 | 14:33

Підготуватися учням випускних класів до зовнішнього незалежного оцінювання допоможе «Освітній проєкт «Слухай».  Це найбільша онлайн-бібліотека аудіокниг українською мовою, озвучених голосами українських зірок. Проект став одним з переможців онлайн-конкурсу корисних думок та ідей HackCorona, який запустила Мінцифри навесні 2020 року.

В онлайн-бібліотеці  представлена добірка з 60 аудіокниг із творами української літератури, які входять до програми зовнішнього незалежного оцінювання. Їх можна безкоштовно прослухати за посиланням.

Проєкт «Слухай» підтримали і українські зірки. До озвучування текстів долучилися Олена Кравець, Євген Кошовий, Олександр Пікалов, Степан Казанін, Юрій Великий, Володимир Мартинець, Анастасія Оруджова, Володимир Шумко, Марта Адамчук, Ната Жижченко, Ліля Ребрик, Даша Астаф'єва, Гарік Корогодський, Тетяна Будь та інші.

Довідка. Конкурс #HackCorona ініціював Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров за допомогою програми EGAP, яка фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом «Східна Європа» й Innovabridge.