back

Уряд запровадив компенсацію за електроопалення: хто на Чернігівщині отримає допомогу

05-02-2021 | 11:56

За словами заступника Міністра енергетики України Юрія Бойка, людям, які використовували електроопалення, людям, які мешкали в багатоквартирних будинках, де відсутнє газопостачання або немає систем централізованого опалення, а також багатодітним сім’ям та дитячим будинкам приватного типу буде повернуто в повному обсязі різницю між тими тарифами, які діяли до кінця минулого року, і з новими, які встановлені з 1 січня.

На цю мету Верховна Рада України виділила 1,4 млрд грн, а в понеділок уряд затвердив механізм, який не передбачатиме участі людей у процесі отримання цих компенсацій - усе відбуватиметься автоматично.

Також Юрій Бойко розповів, що на зустрічах між представниками уряду та уповноваженими представниками Асоціації міст України було досягнуто абсолютно чіткого розуміння. Зокрема, між сторонами на наступному тижні має бути підписано відповідний меморандум. Основна мета документу - недопущення підвищення тарифів на гаряче водопостачання та опалення до кінця цього опалювального періоду.

У межах меморандуму передбачається розроблення механізму компенсації або знижки на опалення для мешканців багатоквартирних будинків, які централізовано підключені до газових котелень.

«Ще раз, головна мета - недопущення підвищення тарифів на гаряче водопостачання та централізоване опалення. Для решти категорій, які потенційно можуть не потрапити до цього переліку, передбачено механізм субсидій, який повинен повністю компенсувати потенційне зростання сум у платіжках, у тому числі на опалення у цьому опалювальному періоді», - підкреслив Юрій Бойко.

Нагадаємо, що за спільної ініціативи Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів України та за підтримки народних депутатів було схвалено в цілому законопроєкт, який дозволяє здійснити компенсацію пільг, які були скасовані 1 січня цього року.