back

Якою буде Дія.Бізнес на Чернігівщині?

02-02-2021 | 14:59

Питання створення бізнес-хабу та підвищення цифрової грамотності жителів Чернігівщини обговорили сьогодні, 2 лютого, в облдержадміністрації.

В онлайн-нараді взяли участь заступниця Міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан, заступник голови ОДА Олександр Савченко, представники Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації та Агенції регіонального розвитку Чернігівської області.

Для того, щоб більше українців вміли користуватися онлайн-сервісами та комп'ютерами, Мінцифри створило сервіс Дія.Цифрова освіта. Рівень володіння цифровими навичками нижче середнього за статистикою мають 53% українців. Про це повідомила Валерія Іонан.

- Наразі по всій країні вже організовано мережу партнерських хабів цифрової освіти (https://osvita.diia.gov.ua/hubs). Найближчим часом Кабінетом Міністрів України буде затверджено Національну Концепцію цифрової грамотності. Зважаючи на це, Мінцифра пропонує і на регіональному рівні долучитися до реалізації даних проєктів, - наголосила заступниця Міністра цифрової трансформації України.

Олександр Савченко зазначив, що Чернігівська ОДА готова до співпраці.

В області є ініціатива створення Центру Дія.Бізнес для представників мікро-, малого та середнього бізнесу на базі приміщень Агенції регіонального розвитку області.

 Тим більше, що АРР вже цього року буде реалізовувати проєкт «Розвиток хаб-системи підтримки підприємництва, інновацій та стартапів в Чернігівській області», який став одним з переможців конкурсу проєктів, які реалізуються за кошти державного бюджету, отриманого від ЄС. Ним передбачено утворення та організація роботи чотирьох центрів підтримки підприємництва в Корюківській, Ніжинській, Новгород-Сіверській та Прилуцькій громадах.

- Таким чином, пріоритетом ОДА задля покращення доступу суб’єктів бізнесу до інформаційно-консультаційних, фінансово-кредитних ресурсів є активна співпраця з Міністерством цифрової трансформації України та  об’єднання міжнародного, загальнодержавного, регіонального та місцевого рівнів підтримки розвитку підприємництва, – запевнив Олександр Савченко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації