back

Передачу майна соціальної сфери варто здійснити до кінця січня — міністр Олексій Чернишов

28-01-2021 | 12:52

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко взяв участь у селекторній нараді під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

На нараді йшлося про підсумки виконання програми Президента України «Велике будівництво» у 2020 році та її перспективи у поточному році, хід будівництва приймальних відділень опорних лікарень та стан реорганізації та управління закладами культури, трансформації культурних просторів у громадах.

По восьми із 15 проєктів програми «Велике будівництво» (три школи, три ДНЗ та два спортивних об’єкти) вже отримано документи про готовність до експлуатації. Реконструкція ДНЗ у с.Черешеньки проводилась господарським способом, тому не потребує отримання документів ДАБІ.

Решта об’єктів після коригування проєктно-кошторисної документації буде введена в дію протягом 2021 року.

На реалізацію усіх 15 проєктів було залучено 89,4 мільйона гривень: 60,7 млн грн — з державного бюджету, 28,7 млн грн — з місцевого.

Будівельні роботи на трьох із дев’яти приймальних відділень опорних лікарень області завершені на 100%. Готовність ще чотирьох — від 93 до 99%. Один об’єкт готовий на 73%, на одному — роботи не розпочаті. Приймальне відділення будівлі терапевтичного корпусу КНП «Чернігівська обласна лікарня» введене в експлуатацію.

Ремонтні роботи на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення виконані на 111,8 кілометра. Це 91% від запланованого. На 95% від плану (65953 м²) відремонтовані вулиці і дороги комунальної власності в населених пунктах області.

До проєктів програми «Велике будівництво» в області на поточний рік попередньо пропонується включити 8 проєктів на загальну суму 97 мільйонів гривень. У їх числі — реставрація будівлі обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм та реставрація кінотеатру ім. Щорса під Хаб соціального партнерства та інституційного розвитку.

В області триває робота з реорганізації закладів культури та трансформації культурних просторів у громадах. Відповідно до регіональної стратегії розвитку на 2021-2027 роки пріоритетним напрямом галузі культури для області є створення Центрів культурних послуг.

Один з таких центрів створено в Кіптівській територіальній громаді Чернігівського району.

Міністерство культури та інформаційної політики України підтримало ініціативу Чернігівської облдержадміністрації щодо включення чотирьох громад області до пілотного проекту зі створення поліфункціональних закладів — Центрів надання культурних послуг.

Задля забезпечення безперебійної роботи соціальних закладів, районам не варто затягувати цей процес та здійснити передачу майна до кінця січня, – наголосив Олексій Чернишов.

Міністр назвав Чернігівщину у числі областей, де територіальні громади активно приймають об’єкти спільної власності району. За інформацією Мінрегіону, вже 91 % такого майна у Чернігівській області передано до ОТГ.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.