back

Увага! В області заметілі, будьте обережні на дорогах

28-01-2021 | 11:39

Станом на 11:00 28 січня на дорогах області працює 34 одиниці спецтехніки та 39 працівників підрядних дорожніх організацій.

З початку негоди в області випало близько сантиметрів снігу. Найбільше - у південних та східних районах Чернігівщини.

Дорожнє господарство перебуває в режимі цілодобового чергування. 28 січня очікуємо на складні погодні умови на всій території Чернігівщини. Мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледицю. На півдні та сході області синоптики прогнозують значні опади.

У зв'язку з несприятливими погодними умовами, в сусідніх областях введені обмеження руху вантажного транспорту:

- з 23:00 27 січня у Київській області в зв'язку зі складними погодними умовами введено обмеження руху для вантажного транспорту;

- з 23:00 27 січня у Полтавській області на дорозі М-03 Київ - Харків - Довжанський (км 126 - км 395) введено обмеження руху вантажного транспорту.

У Чернігівській області аналогічних обмежень станом на 11:00 не вводилось.

Водії, зважайте на погодні умови, плануючи поїздку.

Зимова дорога вимагає більшої обережності, зосередженості та уважності за кермом! Дотримуйтесь правил безпеки дорожнього руху! Узимку обов'язково використовуйте зимові шини - це ефективне керування автомобілем, контроль за рухом і траєкторією, мінімальний гальмівний шлях. На слизькій дорозі краще уникати різких маневрів i обгонів. Головне правило зимового водіння – нижча швидкість, більша дистанція.

За суттєвого ускладнення погодних умов рекомендуємо утриматись від поїздок на великі відстані. 

Звертаємо увагу на аварійно-небезпечні ділянки доріг Чернігівщини з крутим підйомом та спуском, де водії вантажівок обов'язково мають використовувати ланцюги проти ковзання та заборонений рух автопоїздів. Їх перелік за посиланням.

На випадок погіршення погодних умов на дорогах Чернігівської області визначені місця відстою автомобільного транспорту. Їх перелік за посиланням.

За інформацією Служби автомобільних доріг
 у Чернігівській області