back

Чернігівщина готується до проведення вакцинації населення від COVID-19

27-01-2021 | 08:30

В Чернігівській області триває підготовка до вакцинації населення від гострої респіраторної хвороби COVID-19 у відповідності до вимог, які ставить МОЗ та особливостей територіального фактора області. 

На даний час формуються бригади медиків, які будуть проводити вакцинацію. Вивчається потреба у вакцині для тих, хто потребує захисту в першу чергу - медичні працівники, які працюють з хворими на коронавірус.

- У боротьбі з пандемією та протидії її наслідкам одним із найважливіших стратегічних завдань є імунізація населення безпечною та ефективною вакциною проти COVID-19. Очікується, що у лютому розпочнеться кампанія з вакцинації. Урядом напрацьований план дій, законтрактовано необхідну кількість доз вакцини та відповідна логістична інфраструктура, - зазначає голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко.

Як вже повідомлялося, національний план вакцинування передбачає 5 етапів, зокрема вакцинацію насамперед медпрацівників, військовослужбовців, осіб у будинках для людей похилого віку, соцпрацівників, учителів тощо.

Загальна мета плану — охоплення щонайменше 50% населення до кінця 2022 року. Також слід зазначити, що в Україні використовуватимуть лише вакцини з ефективністю понад 70%.

Наразі медична система України готується для швидкого розгортання кампанії з вакцинації. Перший етап процесу вакцинації буде відбуватися за допомогою понад 500 спеціальних бригад, склад яких вже сформований поіменно. Другий та подальші етапи вакцинації планується проводити у понад 4 тисячах пунктів щеплень. Для належної мотивації зараз спільно з НСЗУ розробляється окремий пакет медичних послуг, який покриє витрати закладів на організацію та проведення вакцинації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації