back

Анна Коваленко: Чернігівська ОДА працює з підприємцями щодо підвищення заробітної плати в регіоні

26-01-2021 | 13:49

Збільшення рівня заробітної плати і виведення області в топ за цим показником один з десяти пріоритетів голови Чернігівської ОДА Анни Коваленко.

На цьому тижні ми підписуємо два меморандуми з роботодавцями Чернігівщини, щодо збільшення заробітної плати. Такий прецедент уже був, підприємець звернувся до облдержадміністрації з проханням сприяти виділенню земельної ділянки для розширення бізнесу і єдиним проханням від нас стало підвищення оплати праці робітникам. Ми досягли домовленості, але, на жаль, не змогли сприяти у наданні ділянки, адже вона не у нашому підпорядкуванні, – сказала Анна Коваленко. 

Вона зазначила, що таким чином, у межах закону та завдяки діалогу з представниками бізнесу, область зможе досягнути значних результатів у сфері економічного розвитку, зокрема, у збільшенні середньої заробітної плати та відповідно покращення рівня життя населення Чернігівщини.

За словами голови Чернігівської ОДА, одна з проблем - тіньове працевлаштування. 

- Наприклад, у фермера працює 15 робітників, які обробляють  сотні-тисяч гектар, то зрозуміло, що роботодавець працює з порушенням трудового законодавства. Це ми розуміємо з точки зору цифр, але, на жаль перевірки наразі заборонені через карантин, – повідомила голова ОДА. 

Облдержадміністрація створила робочу групу, яка відслідковує і максимально сприяє викриттю правопорушників.

Анна Коваленко підкреслила, що область серед лідерів в аграрній галузі, займає перше місце за приростом виробництва продукції сільського господарства, проте в той же час, посідає 21 місце по зарплаті.

На думку голови ОДА, невідповідність між показниками виглядає дивно і не справедливо. 

- Тому ми продовжимо і далі працювати в напрямку підвищення матеріального добробуту населення та будемо стимулювати підприємців підвищувати заробітну плату працівникам, - сказала Анна Коваленко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації