back

Про надання комплексної послуги «єМалятко» через ЦНАПи області

22-01-2021 | 16:10

 В області проводиться робота з реалізації  експериментального проєкту, яким передбачено забезпечення можливості батькам новонародженої дитини під час державної реєстрації її народження отримати комплексну послугу «єМалятко».

Запровадженню надання цієї послуги через ЦНАП передувало  здійснення комплексу заходів, та наразі, посадові особи 11 ЦНАПів територіальних громад отримали доступ  та підключені до Єдиного державного порталу «Дія».

Отже, за однією заявою батьки  можуть зареєструвати народження дитини та отримати низку інших державних послуг від різних органів влади, у ЦНАПах: Бобровицької, Новгород-Сіверської,  Прилуцької,  Семенівської, Чернігівської міських, Варвинської, Куликівської, Коропської, Сосницької селищних, Вертіївської, Кіптівської  сільських рад.

Орієнтовний час заповнення заяви єМалятко — 20-30 хв, реєстрація народження відбувається протягом 1 робочого дня.  

Комплексну послугу «єМалятко» також можна отримати онлайн на порталі  «Дія» за посиланням https://diia.gov.ua/services/yemalyatko.

Додатково:

Сервіс «єМалятко» - це  комплекс, який об’єднує послуги, пов’язані з народженням дитини, серед них: реєстрація народження дитини, місця її проживання, визначення походження дитини, оформлення допомоги при народженні, допомоги на дітей у багатодітних сім’ях, внесення відомостей про дитину до електронного Реєстру пацієнтів, внесення відомостей про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру, оформлення індивідуального номера платника податків, визначення належності дитини до українського громадянства, оформлення посвідчень батьків та дитини багатодітної сім’ї.

Які документи потрібні:

оригінали паспортів батьків або цифрові паспорти у застосунку Дія;

номер медичного висновку або оригінал медичного свідоцтва про народження (форма 103/о, видається у пологовому будинку);

податкові номери обох батьків — оригінали не потрібні, достатньо усно назвати номер, мати скан-копії або фото;

інформація про дату, місто та орган, що уклав шлюб (якщо батьки перебувають у шлюбі), — оригінали не потрібні, достатньо усно продиктувати інформацію, мати скан-копії або фото;

УНЗР одного з батьків для присвоєння УНЗР дитині (за наявності УНЗР у одного з батьків);

номер банківського рахунку у форматі IBAN для зарахування допомоги на дитину. 

Також може знадобитися: 

письмова згода одного з батьків щодо присвоєння дитині прізвища (якщо батьки мають різні прізвища і заяву подає один із них);

письмова згода другого з батьків щодо реєстрації народженої дитини з одним із них (якщо батьки зареєстровані за різними адресами і заяву подає один із них).