back

Дню Соборності України присвячується: «За любов і волю»

22-01-2021 | 09:00

«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України... Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України».

Ці слова, що вперше урочисто пролунали 102 роки тому — 22 січня 1919 року — на Софійському майдані у Києві, проголосили Велику Злуку українського народу. Універсал про об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки став символом соборності, єдності українства. І нині, через століття, стремління до єднання, що є основним змістом Акту Злуки, актуальне в країні, частина земель якої окупована ворогом.

Проєкт «За любов і волю» (музика і слова Василя Радченка) артисти обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм присвячують Дню Соборності України. «Під час становлення своєї державності Україна пережила драматичні і героїчні часи, ставши єдиною і незалежною, — каже режисер проєкту Дмитро Обєдніков. — Сьогодні ми знаємо, що важко уявити більш цінний скарб нації, ніж цілісність і свобода. Відображення ця теза знайшла у відеоперфомансі від артистів філармонійного центру. За основу ми взяли пісню «За любов і волю», що так співзвучна реаліям сьогодення».

Учасники проєкту: Яна Корольова і Макс Пузан — спів, Володимир Попов — звук, Олександр Довбенко — відео, Оксана Османова — монтаж. Режисер — Дмитро Обєдніков.

Прес-центр обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм