back

Увага! Погіршення погодних умов

20-01-2021 | 16:41

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про настання погодних умов, що можуть суттєво вплинути на обстановку на автошляхах області. У ніч на 21 січня в області очікується випадання снігу, поступово підвищаться стовпчики термометрів. Якщо зранку 20 січня було -21 градус морозу, то вже завтра уночі буде -8, а вдень взагалі 0...+2. За таких погодних умов очікуємо утворення ожеледиці на дорогах, місцями і льодової кірки, адже за минулий тиждень покриття суттєво промерзло.

Дорожнє господарство Чернігівської області перебуває в режимі цілодобового чергування. Підрядним організаціям доручено бути напоготові. Опади очікуємо приблизно з 02:00 ночі 21 січня. Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах області працює гаряча лінія диспетчерської Служби автомобільних доріг у Чернігівській області: +38(0462)661893, +380952714374.

Просимо водіїв завжди зважати на дорожню обстановку. Узимку обов'язково використовуйте зимові шини - це ефективне керування автомобілем, контроль за рухом і траєкторією, мінімальний гальмівний шлях. На слизькій дорозі краще уникати різких маневрів i обгонів. Головне правило зимового водіння – нижча швидкість, більша дистанція.

Звертаємо увагу на аварійно-небезпечні ділянки доріг Чернігівщини з крутим підйомом та спуском, де водії вантажівок обов'язково мають використовувати ланцюги проти ковзання та заборонений рух автопоїздів. Їх перелік за посиланням.

При суттєвому погіршенні погодних умов, радимо утриматися від поїздок. Враховуйте, що провести обробку покриття одномоментно з настанням несприятливої дорожньої обстановки неможливо. Треба час, аби техніка всюди доїхала. А після обробки покриття - щоб протиожеледна суміш спрацювала і слизьке покриття стало мокрим, а потім сухим. На випадок погіршення погодних умов на дорогах Чернігівської області визначені місця відстою автомобільного транспорту. Їх перелік за посиланням.

 Служба автомобільних доріг у Чернігівській області