back

Яким був перший тиждень локдауну на Чернігівщині

19-01-2021 | 12:36

Про це 18 січня розповів директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Сергій Болдирев в ефірі «UA Чернігів».

 – Люди з розумінням віднеслись до впроваджених обмежень і у більшості випадків дотримуються нововведень. Зрідка можна помітити громадян без маски у громадських місцях, проте таких випадків не багато, – повідомив Сергій Болдирев та додав, що карантинні заходи приймаються майже в усіх країнах світу і вони є результативними.

Він подякував представникам бізнесу за розуміння та наголосив, що дотримуючись жорстких заборон, з часом область може зупинити поширення захворювання і повернутися до нормального режиму роботи.

За повідомленням речниці Управління національної поліції в Чернігівській області Наталії Слабеняк, з 8 по 18 січня складено 258 протоколів адмінправопорушень за статтею 44/3 «Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, з них 49 протоколів – у Чернігові.

Втім, результат впроваджених обмежень вже зараз можна оцінити за статистичними даними. Директор Департаменту розповів, що за останні 30 днів середній показник захворюваності зменшився втричі, а саме: станом на 18 січня він становив 199 випадків інфікування на 100 тисяч населення, два тижні тому - 300 випадків на 100 тисяч населення, а чотири тижні тому - 620 випадків на 100 тисяч населення. До того ж суттєво зменшується кількість хворих, що потребують госпіталізації. На сьогодні близько 30% ліжкомісць зайнятих хворими на «ковід». Природно, що найбільша кількість хворих фіксується у містах з великою щільністю населення.

Сергій Болдирев розповів, що після закінчення локдауну, по всій Україні діятимуть обмеження відповідно до Постанови №1236 Кабінету Міністрів, правила, які впроваджуються у помаранчевій зоні. Визначено, що діятимуть вони до 28 лютого, проте влада постійно контролює ситуацію і миттєво реагує, тому можливе скорочення чи продовження терміну.

Варто пам’ятати, що поширення інфікування більшою мірою залежить саме від дотримання правил. Тому, шановні жителі області, використовуйте захисні маски у громадських місцях, не забувайте про соціальну дистанцію та заходи гігієни, – закликав Директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації