back

Інформація для водіїв: гаряча лінія для учасників руху, перелік небезпечних ділянок та місця для відстою

14-01-2021 | 14:00

Служба автомобільних доріг вживає необхідні заходи для безпеки руху на автошляхах області. Впродовж минулої доби на дорогах працювало 66 одиниць спецтехніки та 81 робітник підрядних дорожніх організацій. На обробку покриття пішло 37 тонн чистої солі та 1787 тонн піщано-сольової суміші. Посипка проводиться для того, щоб сніг, що засипає дорожнє покриття танув, не утворювався сніговий накат. За необхідності, коли є багато снігової каші, проводиться розчищення технікою з відвалом. На основних напрямках (міжнародного, національного та регіонального значення) покриття оброблене, проїзд забезпечений. В окремі райони продовжує виїжджати техніка. Станом на 6 ранку 14 січня у роботі було 15 механізмів та 18 працівників дорожніх організацій. Зранку опадів по області практично не спостерігаємо, температура -7...-10 градусів.

Дорожнє господарство працює в цілодобовому режимі, за прогнозами синоптиків, з вечора 14 січня знову очікуємо сніг та мороз. Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах області працює гаряча лінія диспетчерської Служби автомобільних доріг у Чернігівській області: +38(0462)661893, +380952714374.

Просимо водіїв завжди зважати на дорожню обстановку. Узимку обов'язково використовуйте зимові шини - це ефективне керування автомобілем, контроль за рухом і траєкторією, мінімальний гальмівний шлях. На слизькій дорозі краще уникати різких маневрів i обгонів. Головне правило зимового водіння – нижча швидкість, більша дистанція.

Звертаємо увагу на аварійно-небезпечні ділянки доріг Чернігівщини з крутим підйомом та спуском, де водії вантажівок обов'язково мають використовувати ланцюги проти ковзання та заборонений рух автопоїздів. Їх перелік за посиланням.

При суттєвому погіршенні погодних умов, радимо утриматися від поїздок. Враховуйте, що провести обробку покриття одномоментно з настанням несприятливої дорожньої обстановки неможливо. Треба час, аби техніка всюди доїхала. А після обробки покриття - щоб протиожеледна суміш спрацювала і слизьке покриття стало мокрим, а потім сухим. 

На випадок погіршення погодних умов на дорогах Чернігівської області визначені місця відстою автомобільного транспорту. Їх перелік за посиланням.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області