back

У Чернігівській області виявлено 94 нових випадків COVID-19

09-01-2021 | 14:50

За даними Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА в області станом на 9 січня підтверджено 94 нових випадки інфікування на COVID-19. У Чернігові виявлено 30 нових випадків, у Ніжині - 15, у Новгород-Сіверському та Прилуцькому районах - по 10, у Корюківському - 9, у Козелецькому - 6, у Срібнянському захворіли четверо мешканців, у Бахмацькому, Борзнянському, Менському та Носівському - по двоє, у Сновському і Талалаївському - по одному. З них 11 хворих госпіталізовані, інші лікуються амбулаторно. 

На жаль, зафіксований ще один летальний випадок. У Чернігові з підтвердженим діагнозом COVID-19 помер 80-річний чоловік. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого. 

Також за минулу добу в області ще 180 пацієнтів одужали від COVID-19. Одужали 23 чернігівців, 17 ніжинців та 9 прилучан. У Чернігівському, Бахмацькому, Варвинському та Ріпкинському районах одужали по 9 осіб, у Куликівському, Ніжинському та Носівському - по вісім, у Менському, Сосницькому та Сновському - семеро у кожному, у Корюківському, Новгород-Сіверському і Талалаївському - по шестеро, у Козелецькому - п'ятеро, у Борзнянському, Ічнянському та Срібнянському - четверо у кожному, у Бобровицькому, Городнянському, Коропському, Прилуцькому та Семенівському - по троє. З них 15 перебувають на госпіталізації.
Підтверджених діагнозів інфікованих на COVID-19 в області – 31 440. З них:
-    19 296 пацієнтів одужали;
-    11 271 знаходиться на амбулаторному лікуванні;
-    394 перебуває на госпіталізації в ЗОЗ;
-    448 летальних випадків;
-    31 померла особа із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу в області проведено 232 ПЛР-тестів та 710 ІФА-досліджень.

Нагадуємо, що з 8 по 24 січня в області та Україні діють посилені карантинні обмеження.

Що заборонено?

На період дії посилених карантинних заходів забороняється відвідування закладів освіти будь-якої форми власності, крім дитячих садочків; робота кафе, барів, ресторанів, крім доставки та роботи навинос; проведення всіх заходів; робота ТРЦ, окрім роботи в них суб'єктів господарювання, діяльність яких дозволяється; приймання відвідувачів закладами культури і проведення культурних масових заходів (крім закладів із виробництва аудіовізуальних творів, роботи історико-культурних заповідників та організації гірськолижного дозвілля); приймання відвідувачів спортивними залами, фітнес-центрами та робота басейнів; робота суб'єктів господарювання у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, окрім винятків, які дозволяються; діяльність непродовольчих ринків.

Що дозволено?

Дозволяється робота громадського транспорту, міжміське та міжнародне авто-, авіа- та залізничне сполучення; торгівля продовольчими товарами, лікарськими засобами, виробами медичного призначення та ветеринарними препаратами, засобами гігієни, засобами зв'язку та кормами для тварин, побутовою хімією та друкованою пресою (в магазинах, 60% торговельної площі яких призначені для торгівлі харчовими продуктами); технічне обслуговування та ремонт авто; робота АЗС (без зон харчування), банків, поштових операторів, перукарень та салонів краси (виключно за попереднім записом), готелів (за умови, що зони спільного харчування працюватимуть з 6-ї до 11-ї ранку, а розважальні заходи не відбуватимуться); спортивні заходи професійних клубів (без присутності глядачів); робота із збирання і заготівлі відходів.

Бережіть себе і близьких. Будьте здорові.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації