back

Програма Президента «Велике будівництво» в частині 5 шкіл/ 5 садочків/ 5 спортивних об’єктів в області виконана на 100%

30-12-2020 | 15:00

На реалізацію цих проєктів залучено 86,9 мільйона гривень, з яких 59,7 мільйона – кошти державного бюджету, а 27,2 мільйона – з місцевого бюджету.

Відкрито Носівську школу № 5 та ІІ корпус гімназії у м. Прилуки, проведено реконструкцію загальноосвітньої школи I-III ступеня у с. Журавка Варвинського району, Корюківської загальноосвітньої школи I - III ступеня № 1 та капітальний ремонт Городнянської школи №2.

Реконструйовано п’ять дошкільних навчальних закладів у м. Ніжині, м. Бобровиці, смт Сосниці, с. Черешеньках Коропського району та с. Ніжинське Ніжинського району.

Відкрито капітально відремонтований спортивний комплекс спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність».

Збудовано футбольний стадіон у м. Корюківці, реконструйовано центральний стадіон у смт Сосниці та зал для фізкультурно-оздоровчих занять у Семенівці, капітально відремонтовано стадіон у м. Острі.

Як нагадують у Міністерстві розвитку громад та територій України, «Велике будівництво» — це масштабний інфраструктурний проект, завдяки якому у короткі терміни по всій країні збудовані та реконструйовані сотні соціальних об’єктів та доріг. Він ініційований Президентом та реалізується Мінрегіоном у співпраці з місцевою владою. В цьому році було підготовлено до реконструкції близько 600 об’єктів – шкіл, садочків, спортивних об’єктів, приймальних відділень.

Особисто для мене має величезне значення, що план «Великого будівництва» на цей рік навіть перевиконано. 114 шкіл, 100 дитсадків та 101 спортивний об’єкт вже готові приймати відвідувачів. І це лише початок, – наголосив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.