back

Дев'ять нових автівок для сільських амбулаторій поїхали у громади Чернігівщини

24-12-2020 | 11:47

Автопарк сільських амбулаторій загальної практики сімейної медицини Чернігівської області поповнився ще дев’ятьма одиницями санітарних автомобілів «Renault Duster». 

Сьогодні, 24 грудня, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко разом з начальником Управління охорони здоров’я ОДА Петром Гармашем передали медичний спецтранспорт керівникам семи центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Якість та доступність медичної допомоги для всіх – це основа в покращенні стандартів життя населення. Особливо актуально це для мешканців сільських територій. Сучасний спецтранспорт дасть можливість головним лікарям сільських амбулаторій покращити мобільність і надавати необхідну допомогу пацієнтам вчасно та оперативно.

- Пріоритетним завданням держави було і залишається інтегрувати якісні медичні послуги до сільської місцевості. За останні 3 роки нашій області було виділено понад 166 млн грн медичної субвенції. Кошти спрямували на будівництво 22 нових і реконструкцію 7 сільських амбулаторій, на оснащення їх сучасним медобладнанням та засобами, а також на придбання 40 автомобілів, - зазначив Олександр Савченко. – Сьогодні ми маємо можливість передати чергову партію автомобілів, які підуть до 9 амбулаторій, що у свою чергу дозволить підвищити якість обслуговування  населення та технічну мобільність лікарів.

Сучасним службовим транспортом користуватимуться лікарі сільських амбулаторій, розташованих у селах Нова Басань, Халявин, Мрин, Чемер, Морівськ, Яблунівка  та селищах Олишівка, Ладан і Добрянка. На території доступності цих медзакладів проживають понад 25 тисяч жителів.

Начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш подякував головам ОТГ та РДА, що вони також долучилися до підтримки медичних працівників.

Спецтранспорт було придбано за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Загальна вартість - майже 4,5 млн грн. Критерії автомобілів повністю відповідають вимогам Міністерства охорони здоров’я України щодо транспортних засобів для сільської медицини.

Принагідно Олександр Савченко привітав присутніх з прийдешніми новорічними святами, побажав міцного здоров’я та достатку. І висловив сподівання, що фінансування державних програм, спрямованих на соціально-економічний розвиток сільських територій, триватиме й надалі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації