back

В ОДА проаналізували стан використання державної субвенції

23-12-2020 | 16:32

22 грудня 2020 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Віталія Загайного відбулась онлайн-нарада щодо використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

У нараді взяли участь директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександра Хомик, начальник Головного управління Державної казначейської служби України в області Анатолій Літош, представники райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад.

За словами Віталія Загайного, у 2020 році на реалізацію 121 проєкта передбачено 53,8 мільйона гривень залишків субвенції місцевим бюджетам з державного, що утворилися на 1 січня поточного року.

Станом на 17 грудня, із цієї субвенції використано 38,5 мільйона гривень, що становить 71,5% профінансованого.

Що стосується субвенцій поточного року, то замовники будівництва на реалізацію 35 проєктів отримали всі 49 мільйонів гривень, передбачених на здійснення заходів соціально-економічного розвитку територій. Завершено реалізацію 21 проєкту.

Станом на 17 грудня касові видатки становлять 40,8 мільйона гривень. Ступінь використання коштів державного бюджету — 83,2%.

Представники райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад поінформували про стан освоєння коштів субвенції та проблемні питання.

Підсумовуючи, Віталій Загайний наголосив на необхідності максимально ефективного та своєчасного використання залишків субвенції.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.