back

Виплата одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання дозволить зберегти на Чернігівщині понад 5 тисяч робочих місць

23-12-2020 | 10:28

Державна служба зайнятості надасть 301 роботодавцю Чернігівщини одноразову матеріальну допомогу. Це дозволить забезпечити виплати для 5035 найманих працівників. Підставою для виплати коштів є вимушене скорочення або можливе скорочення в грудні 2020 року та січні 2021 року тривалості робочого часу працівників, зокрема через простій в роботі.

Ця допомога надається лише юридичним особам (роботодавцям), які використовують працю найманих працівників та основний вид економічної діяльності яких не входить до Переліку видів економічної діяльності, до яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, що призводять до тимчасової зупинки роботи суб’єктів госпорювання, — зазначила начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Лисобикова.

Допомога виплачується за заявами, отриманими Чернігівським міським та філіями обласного центру зайнятості від роботодавців до 21 грудня 2020 року включно. Документи, надані після цієї дати, не розглядаються. Розмір допомоги визначається пропорційно робочому часу працівника, який скорочено або заплановано скоротити, у тому числі через простій, та не може перевищувати 8 тисяч гривень на одного працівника.

На Чернігівщині найбільше заяв надійшло від юридичних осіб, які працюють у галузях торгівлі, від промислових та сільськогосподарських підприємств. На фінансування одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання витратять близько 24,5 мільйона гривень.

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості.