back

Дорожні служби області дбають про безпеку руху

16-12-2020 | 16:47

Про організацію руху громадського та приватного транспорту на дорогах області в умовах ожеледиці, забезпечення нормального доступу жителів до лікарень, садочків, шкіл та інших важливих установ йшлося на нараді у Чернігівській ОДА.

Перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний спільно із представниками Служби автомобільних доріг у Чернігівській області, Управління капітального будівництва ОДА та підрядних організацій напрацювали алгоритм дій в разі ускладнення ситуації на дорогах через погіршення погодних умов.

Інформацію про стан доріг, аварійні ситуації або перешкоди, що утруднюють рух транспорту збирають диспетчери служби автомобільних доріг. Взимку контроль за станом доріг посилюється. Інспектори та чергові служби цілодобово координують роботу між дорожніми службами та виконавцями робіт по розчищенню доріг.

Водії та учасники дорожнього руху про виникнення проблемних ситуацій на дорогах області можуть повідомити на телефони Служби автомобільних доріг у Чернігівській області: +38 (0462) 661893, +380952714374. Гаряча лінія працює цілодобово.

Окрім того, під час ускладнення погодних умов варто дотримуватися рекомендацій:

—     за можливості залишатися вдома чи користуватися громадським транспортом;

—     водіям використовувати виключно зимову гуму;

—     обирати безпечну швидкість та дистанцію руху;

—     звертати увагу на аварійно-небезпечні ділянки доріг з крутим підйомом та спуском, особливо за кермом вантажівок;

—      водіям вантажних авто обов'язково використовувати ланцюги проти ковзання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації