back

Завершується розробка проєкту Регіонального плану управління відходами Чернігівської області

14-12-2020 | 15:30

Про це йшлося на онлайн нараді 11 грудня, яку провів заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко. Участь в засіданні взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, органи місцевого самоврядування, територіальні дотичні представництва центральних органів виконавчої влади. Фахівці Національного університету «Чернігівська політехніка» презентували членам профільної робочої групи основні аспекти наукової роботи з розробки Регіонального плану управління відходами Чернігівської області (РПУВ).

– Фактично робота зі створення Регіонального плану виходить на фінішну пряму. Наше завдання – узгодити пропозиції та врахувати інтереси всіх зацікавлених сторін, аби документ був дієвим і забезпечував розв’язання нагальних потреб регіону, – зауважив Олександр Савченко.

Представники Національного університету «Чернігівська політехніка» Жанна Дерій та Наталія Шадура-Никипорець доповіли про результати опрацювання основних зауважень членів робочої групи до першого, другого розділів РПУВ та презентували третій. Зокрема, акцент було зроблено на специфіці планування та розподілі обсягів фінансування системи управління відходами Чернігівщини. Крім того, науковці представили картографічні матеріали розташування майбутніх кластерів.

Далі мова йшла про актуальні проблеми, які виникли на завершальному етапі створення проєкту Регіонального плану управління відходами Чернігівської області. Щодо шляхів їх розв’язання присутніх поінформувала директорка Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Сахневич. Крім того, вона акцентувала увагу учасників засідання на строках завершення роботи, особливостях громадського обговорення та погодження РПУВ з відповідними центральними органами влади.

За результатами обговорення члени робочої групи більшістю голосів підтримали в цілому розроблений проєкт Регіонального плану управління відходами Чернігівської області та визначили процедуру його подальшого формування і проведення стратегічної екологічної оцінки.

До відома всіх зацікавлених, матеріали стосовно формування Регіонального плану управління відходами Чернігівської області розміщені на сайті Департаменту екології та природних ресурсів ОДА за посиланням.

Департамент екології та природних ресурсів
Чернігівської облдержадміністрації