back

Чернігівщина отримає додаткові кошти на придбання житла ветеранам війни

14-12-2020 | 13:06

Днями голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко підписала розпорядження щодо розподілу додаткового обсягу субвенції на придбання житла ветеранам. Відповідний запит було скеровано на Міністерство у справах ветеранів. Міністерство відреагувало і задовольнило додатковий транш для Чернігівської області на суму майже 277 тис. гривень.

Розпорядження на виділення коштів вже підписано Урядом. Найближчим часом очікується їх надходження на рахунок розпорядника - Чернігівської облдержадміністрації. Після перерозподілу між місцевими бюджетами, відповідні суми надійдуть на спецрахунки громадян. Таким чином, до кінця року ще три родини з Чернігівщини, з-поміж учасників АТО, а також  внутрішньо переміщених осіб учасників АТО, учасників бойових дій на території інших держав, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, зможуть покращити свої житлові умови.

Раніше для виплат грошової компенсації ветеранам війни, які брали безпосередню участь в АТО, було розподілено субвенцію в сумі 8,3 млн гривень. Це дозволило повністю покрити видатки на придбання нового житла для чотирьох чернігівських родин.

Залишок буде розподілений між сім'ями ветеранів війни, які є наступними у черзі на покращення умов проживання. Це дві родини з Чернігова та одна з Носівщини.

Робота щодо забезпечення житлом зазначених категорій громадян триває й надалі.