back

Чернігівська ОДА проводить заходи щодо запобігання нелегальним перевезенням пасажирів автомобільним транспортом

09-12-2020 | 18:52

Дотримання правил пасажирських перевезень – це, передусім, безпека пасажирів, а також забезпечення законної конкуренції на ринку автоперевезень та податкові надходження до місцевих бюджетів.

Щоб дізнатися, якою є ситуація на приміських та міжміських маршрутах, Чернігівська ОДА ініціювала рейдові перевірки суб’єктів господарювання. До перевірок залучатиметься Нацполіція та Патрульна поліція області, контролюючі органи та представники Північного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки. Основна мета - виявлення та припинення діяльності перевізників, які надають послуги без відповідних дозвільних документів.
Найближчим часом будуть здійснені виїзди робочої групи. Відпрацьовуватимуться внутрішньообласні маршрути, що входять до зони відповідальності облдержадміністрації.

Слід зазначити, що для боротьби з нелегальними перевезеннями пасажирів та регулювання транспортного обслуговування населення, при облдержадміністрації діє спеціальна Міжвідомча робоча група з питань функціонування ринку автомобільних пасажирських перевезень. Разом з тим, проблема незаконних перевезень й надалі залишається актуальною і потребує втручання органів влади.
Так, 4 грудня відбулася робоча нарада щодо припинення здійснення перевізниками регулярних пасажирських автоперевезень без відповідних дозвільних документів, за участю керівництва Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, правоохоронних та контролюючих  органів.

Зокрема, було обговорено результати роботи, проведеної Головним управлінням Національної поліції України у Чернігівській області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Чернігівській області та Управлінням Держпраці у Чернігівській області з зазначеного питання.

Для вивчення ситуації на приміських та міжміських маршрутах, Чернігівська ОДА ініціювала рейдові перевірки суб’єктів господарювання. До перевірок залучаються Нацполіція та Патрульна поліція області, контролюючі органи та представники Північного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки. Основна мета - виявлення та припинення діяльності перевізників, які надають послуги без відповідних дозвільних документів.

За результатами проведених спільних заходів з 1 по 6 грудня було перевірено 402 транспортних засобів, складено 112 адміністративних матеріалів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

ФОТО ілюстративне