back

04-01-2013 10:50

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 11 березня 2009 р. N 183
Київ

Про внесення змін до Концепції розвитку виставково-ярмаркової діяльності

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до Концепції розвитку виставково-ярмаркової діяльності, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2007 р. N 1065 "Про вдосконалення виставково-ярмаркової діяльності в Україні" (Офіційний вісник України, 2007 р., N 65, ст. 2517; 2008 р., N 35, ст. 1175), зміни, що додаються.

Прем`єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО

Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 р. N 183

ЗМІНИ, що вносяться до Концепції розвитку виставково-ярмаркової діяльності ( 1065-2007-п )

1. Розділ "Виставки і ярмарки" викласти в такій редакції:

"Виставки і ярмарки

Виставка - захід, пов`язаний з демонстрацією продукції, товарів та послуг, який сприяє просуванню їх на внутрішній та зовнішній ринок з урахуванням його кон`юнктури, створенню умов для проведення ділових переговорів з метою укладення договорів про постачання або протоколів про наміри, утворення спільних підприємств, отримання інвестицій.

Ярмарок - захід, безпосередньо пов`язаний з роздрібною або оптовою торгівлею, що проводиться регулярно в певному місці та у визначений строк.

Виставки і ярмарки класифікуються за статусом та місцем проведення.

За статусом виставки і ярмарки поділяються на всесвітні, міжнародні, національні та галузеві.

Статус всесвітньої надається виставці Міжнародним бюро виставок (м. Париж, Франція).

Міжнародними є виставка і ярмарок, в яких іноземні компанії або організації становлять не менш як 10 відсотків загальної кількості учасників.

Національними є виставка і ярмарок, в яких беруть участь суб`єкти господарювання не менш як з 20 регіонів України або представлено продукцію, товари та послуги п`яти і більше галузей економіки.

Галузевими є виставка і ярмарок, на яких представлено продукцію, товари та послуги підприємств і організацій, що характеризуються спільністю ознак виробничо-господарської діяльності.

За місцем проведення виставки і ярмарки поділяються на міжрегіональні та регіональні (місцеві).

Міжрегіональними є виставка і ярмарок, в яких беруть участь суб`єкти господарювання з двох і більше регіонів, районів або міст.

Регіональними (місцевими) є виставка і ярмарок, в яких беруть участь суб`єкти господарювання з одного регіону, району або міста.

Рішення про надання виставці і ярмарку, що проводяться в Україні, статусу міжнародних або національних приймає Кабінет Міністрів України за поданням Мінекономіки на підставі письмового звернення організатора.

Затверджений Кабінетом Міністрів України перелік виставок і ярмарків, яким надано статус міжнародних або національних, розміщується на офіційному веб-сайті Мінекономіки та надсилається закордонним дипломатичним установам України, дипломатичним установам іноземних держав в Україні.

У разі порушення організатором виставки і ярмарку положень цієї Концепції рішення про наданий їм статус міжнародних або національних може бути скасовано Кабінетом Міністрів України за поданням Мінекономіки.

Місцеві органи виконавчої влади узагальнюють інформацію про проведення міжрегіональних або регіональних (місцевих) виставок і ярмарків та надсилають її Мінекономіки для розміщення на офіційному веб-сайті.

Рішення про участь і проведення в Україні та за кордоном виставок і ярмарків з частковим фінансуванням витрат за рахунок коштів державного бюджету приймається Кабінетом Міністрів України, місцевого бюджету - місцевими органами виконавчої влади.

Національні експозиції на всесвітніх виставках, а також виставках і ярмарках, що проводяться за кордоном, можуть бути іміджеві або спеціалізовані.

Іміджевою є національна експозиція, що організовується на всесвітніх та міжнародних виставках і ярмарках для формування позитивного сприйняття України міжнародними організаціями, іноземними державами та громадянами, зокрема інвесторами, інформування міжнародного співтовариства про національний економічний потенціал та привабливе інвестиційне середовище, популяризації туристично-рекреаційного потенціалу, зміцнення гуманітарних контактів.

Спеціалізованою є національна експозиція, що організовується на всесвітніх і міжнародних виставках і ярмарках для просування вітчизняної конкурентоспроможної продукції, товарів і послуг на зовнішній ринок, залучення іноземних інвестицій, упровадження новітніх технологій.".

2. Доповнити пункт 2 розділу "Державне регулювання у сфері виставкової діяльності" абзацом такого змісту:

"проводить експертну оцінку письмових звернень організаторів щодо надання виставкам і ярмаркам статусу міжнародних та національних, готує в установленому порядку проекти актів і вносить їх на розгляд Кабінету Міністрів України;".

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода