back

Про стан реалізації проєктів за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток на нараді у Чернігівській ОДА

10-12-2020 | 10:55

Днями під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Віталія Загайного відбулась онлайн-нарада щодо використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

У нараді взяли участь директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександра Хомик, начальник Управління капітального будівництва ОДА Богдан Кривенко, начальник Головного Управління Державної казначейської служби України у області Анатолій Літош, представники райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад.

За словами Віталія Загайного, загалом, з 2019 на 2020 рік залишок перехідної субвенції склав 53,8 млн грн. За ці кошти в області у 2020 році профінансували 121 проєкт.

– Станом на 3 грудня із цієї субвенції використано 33 мільйони гривень, що становить 61,3% від профінансованих коштів. Звертаюся до керівників територіальних громад та РДА відповідально і раціонально підійти до реалізації проєктів, щоб гроші були використані максимально ефективно, – зазначив перший заступник голови ОДА.

Що стосується субвенцій поточного року, то замовникам будівництва на реалізацію 35 проєктів надійшли всі передбачені кошти субвенції  на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Реалізацію 14 проєктів завершено. Касові видатки становлять 33 млн грн, а це 66,1% використання коштів державного бюджету.

Представники райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад  поінформували про стан освоєння коштів субвенції та  проблемні питання, що стримують виконання будівельних робіт.

Підсумовуючи, Віталій Загайний наголосив на необхідності максимально ефективного та своєчасного використання залишків субвенції. Та в разі економії коштів за результатами тендерних процедур, внести пропозиції щодо перерозподілу цих коштів для оперативного внесення змін у розпорядження Кабінету Міністрів України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації