back

Лікарні Чернігівщини отримали допомогу від благодійників

05-12-2020 | 18:11

У п'ятницю, 4 грудня, відбулася передача благодійної допомоги трьом медичним закладам Чернігівщини.

Двадцять кисневих концентраторів від Благодійного Фонду Сергія Тігіпка були передані лікарням Прилуцького, Бахмацького та Ніжинського районів. Минулого тижня таке ж обладнання відправили до Ічнянської, Талалаївської, Срібнянської та Варвинської районних лікарень.

За словами першого заступника голови Чернігівської ОДА Віталія Загайного, за два тижні до переліку лікарень, що приймають хворих на коронавірус додали декілька закладів, тому надана допомога буде направлена до них, а також у ті лікарні, які лише готуються приймати «ковідних» хворих.

– Для медичних закладів та пацієнтів важливо бути забезпеченими якісним медичним обладнанням та устаткуванням. Держава спрямовує на боротьбу з пандемією значні ресурси. Але підтримка з боку благодійних організацій є завжди актуальною та важливою. Тому щиро вдячні за медичне обладнання та постійну підтримку нашого регіону, – сказав Віталій Загайний.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш наголосив, що вони завжди готові до співпраці та вдячні за допомогу медичним закладам Чернігівщини. Він підкреслив, що кисневі апарати знадобляться не лише хворим з пневмонією викликаною коронавірусом, надалі вони застосовуватимуться при інших захворюваннях, оперативному втручанні та підтримці хворих у реанімаційних відділеннях.

– Кисневі концентратори допомагають врятувати не одне життя. Зазначу, що в таких складних умовах медичні працівники ніколи не працювали, тому прошу жителів області з розумінням та відповідальністю ставитися до ситуації. Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, дотримуйтесь соціальної дистанції, заходів особистої гігієни та завжди використовуйте захисні маски, – сказав Петро Гармаш.

Директор Благодійного фонду Сергія Тігіпка Роман Польовий розповів, що це не перша   допомога, яку Фонд надає медичним закладам Чернігівщини. Два тижні тому 20 кисневих концентраторів були передані районним лікарням Срібнянського, Варвинського, Талалаївського і Ічнянського районів. Нагадаємо, що благодійний фонд постійно підтримує медичну сферу області. У травні його представники передали лікарням області багатопараметричні монітори пацієнта, сучасний аналізатор критичних станів, а також Борзнянська ЦРЛ отримала пересувний цифровий рентгенівський апарат.

Після передачі медичного обладнання представники Чернігівської ОДА та благодійного фонду відповіли на запитання журналістів. Також під час цього брифінгу вони акцентували увагу, що Кабмін на останньому засіданні скасував карантин "вихідного дня" і на всій території України діють обмеження "помаранчевої" зони. Станом на 4 грудня в області понад 11 тисяч активних випадків COVID-19, госпіталізовані 696 хворих. Лікування в умовах стаціонару надають 18 медичних закладів області, які підписали угоди з НЗСУ на надання послуг хворим на коронавірус. Всього ліжковий фонд області станом на 4 грудня складає 1340 місць і йде робота над його збільшенням та забезпеченням киснем.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації