back

В Чернігівській ОДА привітали військовослужбовців та волонтерів

04-12-2020 | 17:10

Сьогодні, 4 грудня, в обласній державній адміністрації відбулося урочисте зібрання з нагоди  Дня Збройних Сил України та  Міжнародного дня волонтера.
 
Вітаючи присутніх, перший заступник голови ОДА Віталій Загайний зазначив, що  День Збройних Сил України – свято хоробрих і незламних чоловіків та жінок у погонах, які завдяки своїй стійкості і силі духу є гарантами суверенітету держави.

- Останні роки професійний день для багатьох військових обпалений війною на Донбасі, затьмарений втратою бойових побратимів. Ми пишаємося своїми земляками та схиляємо голови, згадуючи 185 воїнів з Чернігівщини, які віддали своє життя за мирне майбутнє України, - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації. 

На території області дислокуються військові частини, які гартують високопрофесійних бійців, а в Чернігові у науково-випробувальному центрі Збройних Сил України випробовуються надсучасні зразки військової техніки.

Принагідно Віталій Загайний подякував волонтерам, які щоденно демонструють свою небайдужість і причетність до позитивних змін, які відбуваються в країні. 

- Наша армія у найскладніший період отримала неоціненну підтримку від волонтерів (і матеріальну, і моральну) і зараз має в їх особі надійних партнерів, - зазначив перший заступник голови ОДА. 

Привітавши учасників зустрічі Віталій Загайний вручив військовослужбовцям та волонтерам державні нагороди та почесні відзнаки обласної державної адміністрації.

Нагрудним знаком «Захиснику України» за особистий внесок у справу гарантування національної безпеки і оборони України та високий професіоналізм нагороджено Володимира  Башинського – полковника, начальника Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки. 

Медаль «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» ІІІ ступеня отримали:
- Людмила Жолудєва – молодший сержант, медична сестра інфекційного відділення 407 військового госпіталю Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь»;
- Анатолій Кирилюк – завідувач кафедри військової підготовки Академії Державної пенітенціарної служби.

Також за активну волонтерську діяльність, патріотичне виховання молоді та з нагоди Міжнародного дня волонтера Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:
– Волинець Наталії Іванівні – голові Чернігівської громадської ініціативи «Родинний простір»;
– Крокос Людмилі Михайлівні – волонтеру громадської організації «Кримська Громада»; 
– Кузіну Ігорю Сергійовичу – заступнику голови правління громадської організації «Кримська Громада»;
– Сахно Валентині Петрівні – волонтеру громадської організації «Кримська Громада»;
– Тимченко Ользі Валентинівні – голові Чернігівського осередку Всеукраїнської громадської організації «Арт-терапевтична асоціація». 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації